Espresso
Ingrediente:
– 7 g cafea
– 30 ml lichid pentru Espresso
Mod de preparare:
Se pune cafeaua măcinată în portafiltru, se presează, se dă drumul la apă, se prinde portafiltrul la espressor şi se lasă cafeaua să curgă 25-30 secunde.
Timp de preparare:
1 minut
Mod de servire:
În ceaşcă mică, cu zahăr, lapte şi biscuit.
Espresso doppio
Ingrediente:
– 14 g cafea
– 60 ml lichid
Mod de preparare:
Se pune cafeaua măcinată în portafiltrul dublu, se presează, se dă drumul la apă, se prinde portafiltrul la espressor şi se lasă cafeaua să curgă 25-30 secunde.
Timp de preparare:
1 minut și 30 secunde
Mod de servire:
În ceaşcă mare, cu zahăr, lapte şi biscuit.
Espresso Macchiato
Ingrediente:
– 30 ml espresso (7 g cafea)
– spumă de lapte
Mod de preparare:
Se adaugă peste un espresso o linguriţă de spumă de lapte.
Timp de preparare:
1 minut
Mod de servire:
În ceaşcă mică, cu zahăr şi biscuit.
Cappuccino
Ingrediente:
– 30 ml espresso (7g cafea)
– 1 / 3 lapte
– 1 / 3 spumă de lapte (60 ml lichid în ceașcă + spumă de lapte)
Mod de preparare:
Peste espresso se toarnă laptele cald și spuma de lapte.
Timp de preparare:
1 minut și 30 de secunde
Mod de servire:
În ceașcă mare, cu zahăr și biscuit.
Cappuccino Viennese
Ingrediente:
– 30 ml espresso (7 g cafea)
– 1 / 3 lapte
– 1 / 3 frişcă (60 ml lichid în ceaşcă + frişcă)
Mod de preparare:
Peste espresso se toarnă laptele cald şi se ornează cu frişcă şi pudră de cacao.
Timp de preparare:
1 minut și 30 secunde
Mod de servire:
În ceaşcă mare, cu zahăr şi biscuit.
Caffe Latte
Ingrediente:
– 30 ml espresso (7 g cafea)
– 130 ml lapte cald spumat
Mod de preparare:
Laptele şi spuma de lapte se toarnă într-un pahar înalt. La sfârşit se adaugă un espresso, turnat încet pe marginea paharului. Fiind o băutură caldă, paharul se încălzeşte în prealabil la vaporizator.
Timp de preparare:
1 minut și 30 secunde
Mod de servire:
În pahar cu toartă, cu zahăr şi biscuit.
Flavoured Caffe Latte
Ingrediente:
– 30 ml espresso (7 g cafea)
– 120 ml lapte cald spumat
– 15 g sirop topping de ciocolată
Mod de preparare:
Laptele şi spuma de lapte se toarnă încet într-un pahar înalt, peste siropul de ciocolată. La sfârşit se adaugă un espresso, turnat încet pe marginea paharului. Fiind o băutură caldă, paharul se încălzeşte în prealabil la vaporizator.
Timp de preparare:
2 minute
Mod de servire:
În pahar cu toartă, cu zahăr şi biscuit.
Ciocolată Caldă
Ingrediente:
– 25 g pudră de Hot Choco Doncafé
– 130 ml lapte cald spumat
– ciocolată rasă
Mod de preparare:
Într-un pahar înalt se dizolvă pudra de ciocolată, amestecând cu puţin lapte. Se toarnă încet laptele şi spuma de lapte şi se amestecă. Se ornează cu ciocolată rasă. Fiind o băutură caldă, paharul se încălzeşte în prealabil la vaporizator.
Timp de preparare:
1 minut și 30 secunde
Mod de servire:
În pahar cu toartă, cu biscuit.
Irish Coffee
Ingrediente:
– 40 ml espresso (7 g cafea)
– 20 ml zahăr brun
– 40 ml Irish Whisky
– frişcă solidă
Mod de preparare:
Se încălzeşte whisky-ul şi zahărul la steamer, după care se adaugă un espresso americano şi se amestecă. Se ornează cu frişcă solidă şi se serveşte ca atare, în pahar Irish.
Timp de preparare:
1 minut și 30 secunde
Mod de servire:
În pahar Irish, cu biscuit.
Bailey’s Latte
Ingrediente:
– 30 ml espresso (7 g cafea)
– 150 ml lapte
– 40 ml Bailey’s
Mod de preparare:
Se toarnă în pahar un espresso şi Bailey’s şi se adaugă laptele montat peste acestea.
Timp de preparare:
1 minut și 30 secunde
Mod de servire:
În pahar cu toartă, cu zahăr şi biscuit.
Frappé
Ingrediente:
– 30 g pudră Doncafé Frappé
– 120 ml lapte
– 10 g sirop topping de ciocolată
– 5-6 cuburi de gheaţă
– frişcă solidă
Mod de preparare:
Se amestecă în blender pudra de frappé, laptele şi gheaţa. Se ornează paharul în interior cu sirop topping. Se serveşte în pahar înalt şi se ornează cu frişcă şi pudră de cacao.
Timp de preparare:
2 minute
Mod de servire:
În pahar înalt, cu zahăr şi biscuit.
Choco Ice
Ingrediente:
– 30 g pudră de ciocolată Doncafé
– 75 ml lapte degresat
– 60 ml frişcă lichidă
– 10 g sirop topping de ciocolată
– 5-6 cuburi de gheaţă
– biscuiţi Doncafé pentru cafea
– frişcă solidă
– batoane de napolitană cu ciocolată
Mod de preparare:
Se ornează marginea paharului cu sirop topping şi biscuiţi pisaţi, se ornează paharul în interior cu sirop topping. Se amestecă în blender pudra de ciocolată, laptele, frişca lichidă şi gheaţa până ce băutura devine consistentă. Se toarnă în paharul înalt, se ornează cu frişcă şi cu două batoane de napolitană cu ciocolată.
Timp de preparare:
2 minute
Mod de servire:
În pahar înalt.
Caffè Tiramisu
Ingrediente:
– 30 ml espresso (7 g cafea)
– 120 ml lapte
– 1 cupă de îngheţată de vanilie
– 3 biscuiţi Doncafé pentru cafea
– 8 cuburi de gheaţă
– 5 g sirop topping de ciocolată
Mod de preparare:
Se ornează marginea paharului cu sirop topping şi biscuiţi pisaţi. Se amestecă în blender cuburile de gheaţă, laptele, un espresso scurt, o cupă de îngheţată de vanilie şi doi biscuiţi pentru cafea Doncafé până ce băutura devine consistentă. Se toarnă în paharul înalt, ornat.
Timp de preparare:
2 minute
Mod de servire:
În pahar înalt, cu zahăr.
Espresso Martini
Ingrediente:
– 60 ml espresso (14 g cafea)
– 40 ml Vodka vanilie
– 20 ml Kahlua
– 25 ml sirop zahăr
– 8 cuburi de gheaţă
– 3 boabe de cafea
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele în shaker și se toarnă fără gheaţă într-un pahar Martini răcit. Se ornează cu 3 boabe de cafea.
Timp de preparare:
2 minute
Mod de servire:
În pahar Martini, cu biscuit.
Caffè che si mangia
Ingrediente:
– 30 ml espresso (7 g cafea)
– 10 g sirop topping de ciocolată
– 1 cupă de îngheţată
Mod de preparare:
Se ornează paharul cu topping, după care se adaugă espresso-ul şi cupa de îngheţată. Se ornează cu frişcă şi ciocolată rasă.
Timp de preparare:
1 minut și 30 secunde
Mod de servire:
În pahar Rocks, cu biscuit.
